Belangrijke tattoo-stijlen van de hedendaagse tattoo-scene

Een korte overzicht van de belangrijkste tattoo-stijlen van de hedendaagse tattoo-scene.
Als het gaat om het selecteren van de juiste stijl voor een gloednieuwe tatoeage. Het is belangrijk om te weten welke tattoo-style er zijn. Daarom dachten we dat het nuttig zou zijn om je de meest prominente tattoo-stijlen van vandaag te laten zien. Nadat je dit hebt gelezen, kun je in een oogopslag een traditioneel stuk van een Japans stuk zien. En onderscheid maken tussen neo-traditionele en New school. .

Traditionele tattoo-stijl

De traditionele stijl, ook wel old school tattoo-stijl, Amerikaanse traditionele tattoo-stijl, klassieke tattoo-stijl of westerse traditionele tattoo-stijl genoemd, staat bekend om zijn gedurfde lijnen. Heldere kleuren en iconische ontwerpen. zoals rozen, ankers en prachtige dameshoofden. Met zware hitters in de geschiedenis van Traditional zoals: Sailor Jerry, Don Ed Hardy, Bert Grimm en Lyle Tuttle, is deze stijl van tatoeëren een van de meest bekende en geliefde esthetiek binnen de tattoo-gemeenschap. Ze zijn vanaf het begin prachtig, verouderen prachtig en zijn gevuld met de geschiedenis van het tatoeëren. Je kunt niet echt fout gaan met een stuk in dit genre!

Realisme of realistische tattoo-stijl

Hoewel klassiek realisme al sinds de Renaissance deel uitmaakt van de beeldende kunst, heeft het pas recentelijk zijn weg gevonden naar de wereld van tatoeages, rond de tweede helft van de 20e eeuw. Sindsdien is deze nieuwe tattoo-stijl steeds verfijnder en extreem populair geworden. Zoals het er nu uitziet, kun je adembenemende kleuren en zwarte en grijze portretten van vrijwel elke beroemdheid vinden, evenals realistische afbeeldingen van de natuur en zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken, zelfs het surrealistische.

Aquarel tattoo-stijl

De aquarelstijl is momenteel in zwang. Er is zeer veel vraag naar bij de meest recente generatie tattoo-liefhebbers, die op zoek zijn naar moderne tattoo-soorten die passen bij het nieuwe millennium. Het ziet eruit als hoe het klinkt, alsof het wordt weergegeven met een borstel gedrenkt in waterige pastelkleuren. Uiterlijk kan echter misleidend zijn, terwijl het gemakkelijk is om deze esthetiek te creëren bij het werken met echte aquarellen op papier of canvas, het doen met inkt op het menselijk lichaam is niet eenvoudig. Toch maken kunstenaars allerlei grillige en poëtische stukken met deze innovatieve benadering van tatoeage.

Tribal tattoo-stijl

Tribale tatoeages – d.w.z. inheemse lichaamskunst – zijn de oudste ter wereld, die duizenden jaren teruggaan. Deze stijl moet eigenlijk worden gezien als meerdere stijlen of meer, dus verschillende tradities van tatoeage van inheemse gemeenschappen over de hele wereld. Naar deze diverse en mooie stijlen wordt vaak verwezen onder de overkoepelende term “tribal”, maar voor het getrainde oog onderscheidt Polynesische lichaamskunst zich van Marquesan of Maori-tatoeages, net als tatoeages op de gezichten van Inupiaq matriarchs verschillen van die op Berber-vrouwen . Hoewel deze stijlen allemaal uniek zijn, lijken ze enigszins op elkaar – bijna altijd gedaan in zwart met ingewikkelde patronen.

Nieuwe school tattoo-stijl

Laat je niet misleiden door de naam, nieuwe school is niet echt zo nieuw meer. Het werd prominenter in de gekte die eind jaren 80 en vroege jaren 90 was, maar de laatste tijd is het in populariteit afgenomen. Dit komt waarschijnlijk omdat het heel erg een product van zijn tijd was, met een zeer geanimeerde esthetiek die populair amusement uit die periode in de Amerikaanse geschiedenis weergeeft. De stijl is cartoonachtig en gek, met karikaturen en andere overdreven figuren. Als je het soort persoon bent dat houdt van hun body art geïnjecteerd met de geest van Ren en Stimpy, dan is deze stripstijl iets voor jou.

Neo Traditional Tattoo Style

Neo-traditioneel, zoals de naam al aangeeft, is een evolutie van de traditionele stijl. Het beschikt over de kerneigenschappen van zijn voorganger, zoals uitgesproken lijnwerk en extreem levendige kleuren, maar het heeft ook een illustratieve kwaliteit. Dit komt omdat Neo traditionele kunstenaars sterk worden beïnvloed door Art Nouveau en Art Deco-esthetiek. Het belangrijkste verschil tussen traditionele tatoeages en neo-traditionele tatoeages is dat neo-traditionele tatoeages vaak een breder kleurenpalet en een breder scala aan motieven hebben. Stukken die in deze stijl zijn gedaan, staan bekend om hun weelderige, decoratieve details en het gebruik van natuurlijke afbeeldingen zoals bloemen en dieren.

Japanese Tattoo Style

De traditionele Japanse stijl, ook bekend als Irezumi, ontstond tijdens de Edo-periode (1603-1868) naast ukiyo-e – houtsneden die destijds enorm populair waren onder de handelsklasse. Daarom komen de pictogrammen in dit beproefde genre van body art uit de eeuwenoude folklore van het land, met getatoeëerde helden van de Suikoden en mythologische wezens zoals draken, kirins en feniks. Kortom, elke tatoeage die in deze stijl is gedaan, vertelt een verhaal over het rijke verleden van Japan, en voorbij hun dramatische rook en golvende uiterlijk, dit is wat Irezumi meesterwerken zo krachtig maakt.

Illustratieve tattoo-stijl

Een grote verscheidenheid aan werken kan Illustratief worden genoemd, en dat komt omdat er zoveel technieken en kunststromingen zijn die het hebben geïnspireerd! Van etsen en graveren tot abstract expressionisme en zelfs fijne lijnkalligrafie, deze tatoeage-stijl is uiterst veelzijdig. Veel kunstenaars die in deze stijl werken, zullen hun eigen esthetiek ermee combineren om een geheel nieuwe stijl van zichzelf te creëren … maar zolang hun tatoeages eruitzien alsof ze op een stuk papier of een canvas in de galerij kunnen hangen, je weet dat het illustratief is!

Chicano Tattoo Style

De Chicano-stijl heeft zoveel culturele invloed dat het ook andere stijlen heeft beïnvloed. Doordrenkt van de geschiedenis van dingen zoals de Mexicaanse revolutie, low-riders in Los Angeles en de Pachuco-cultuur. Geboren achter de tralies, evolueerde de esthetiek van kunstenaars in de gevangenis die de weinige materialen die ze hadden om prachtig vast te leggen wat ze liefhadden en gemist hadden aan de buitenkant. Meestal fijne lijn, zwart en grijs, en ingepakt in de Chicano-cultuur, is dit genre van tatoeage absoluut boeiend.