Esoterische tatoeages voor de esoterische ziel

Laten we ons verdiepen in de mysterieuze tradities van de occulte en mystieke kunst door middel van markeringen van esoterische tatoeages.
In het boek Genesis van het Oude Testament vernietigde God Kaïn niet voor de broedermoord die hij Abel had begaan; in plaats daarvan verliet hij zijn stempel op Kaïn – dat degene die hem tegenkwam hem niet zal vermoorden uit angst voor zevenvoudige wraak, maar het geslacht zal herkennen van de allereerste in de mens geboren moordenaar. Van allen die uit zijn afkomst zijn voortgekomen. Wordt gezegd dat ze het merkteken van Kaïn dragen. Dit merkteken van het goddelijke draagt impliciet zowel bescherming tegen fatale vervolging als het symbool van een broeder moordenaar. Als we dit verhaal moeten volgen, hoeveel van ons nu leven dit merkteken dat afstamt van onze eerste voorouders? Is het zichtbaar? Is het een amulet of een etiket van schaamte?

Ja, het is een dramatische start… het waard om het podium te zetten voor een kijkje in de donkere kunst en esoterische tatoeages. Beschaving is geen onbekende voor dergelijke tekens en symbolen. Of het nu op de gezichten van criminelen is gesneden voor openbare identificatie (de oude Chinese praktijk van 墨 刑). Of verborgen onder kledingstukken die clandestien worden onthuld in geheime deuren (geheime genootschappen over de hele wereld). Wat in aanmerking komt voor een symbool in plaats van een gewoon straatnaambord. Ligt onder de puur esthetiek en is doordrenkt met de emotioneel geladen schaduwen die vaak worden verduisterd in het licht van de dag (in het rijk van de psychologie – bewuste aandacht). In onze moderne tijd zijn symbolen nog steeds verspreid over de hele wereld, zij het minder opvallend en erkend dan in de tijd van onze voorouders. Denk aan de betekenis van vuur of kersenbloesems – er is geen tekort aan dingen in de natuurlijke wereld waar mensen betekenis aan geven.

Tattoo-liefhebbers, van alle mensen, kunnen de diepte van symbolen waarderen, niet alleen als waargenomen in de natuur, maar als esoterische tatoeages die doelbewust zijn ontworpen door geest en handen. Van het maken van sigils tot het beoefenen van charmes. De esoterische en duistere kunsten worden vaak spectaculair verkeerd begrepen door de conventionele samenleving als iets sinister of helemaal belachelijk. We trekken een zeer zuivere en willekeurige lijn tussen legitieme religieuze verhalen en belachelijke. Bijgelovige woo-woo alsof de levendige verhalen en emotioneel affectieve keuzevrijheid die inherent zijn aan deze systemen kunnen worden herleid tot louter empirisch bewijs. Of het nu gaat om de oerwetenschap van de alchemie, de goddelijke sortering van cleromantie of de onheilspellende bloedrituelen van het occulte, de poorten om esoterische tatoeages op onze eigen huid te verkennen, staan altijd open voor de onverschrokken avonturier. Laat de dappere zoeker staren naar waar de wil zijn ogen richt.