De geschiedenis van de Polynesische tattoo

Er zijn nog steeds debatten over de oorsprong van de Polynesische cultuur. (debat details zijn te vinden vanaf de “Polynesische Culture” in Wikipedia). Één ding dat we kunnen u verzekeren dat Polynesië is niet een enkele stam, maar een geheel. Polynesische bestaande Marchesi, Samoans, Niueans, Tongaanse, Cook Islands, Hawaiiaanse, Tahitiaanse. De Maori zijn genetisch verwant aan de inheemse volkeren in delen van Zuidoost-Azië. Het is een subregio van Oceanië. Bestaande uit een grote groep van meer dan 1, 000 eilanden verspreid over de centrale en zuidelijke Stille Oceaan. In een driehoek die Nieuw-Zeeland, Hawaï en het eiland heeft Pasen aan de top. De afbeelding hieronder tonen duidelijk deze driehoek aan:

polynesiedriehoek

Mensen die op deze eilanden leven. Worden beschouwd als Polynesiërs voor hun vergelijkbare kenmerken in taal. Hun gewoonten, maatschappij en cultuur. Vraag sommige mensen over de verschillen tussen de Polynesische en Samoa, Marchesi, Tongaanse of Tahitiaanse tatoeages. Elke tak heeft zijn eigen subtiele kenmerken. Toch weten maar weinig mensen of begrijpen van de verschillen tussen hen vandaag. De oorsprong van het woord “Tattoo” De eilanden van Polynesië werden voor het eerst een bezoek aan de Marquesas-eilanden. Gelegen bij de Europese ontdekkingsreizigers, de Spaanse zeevaarder Alvaro de Mendaña de Neira, in 1595. Maar de Europese navigators hebben aangetoond weinig belangstelling vanwege het gebrek aan waardevolle hulpbronnen.

Captain James Cook.

Captain James Cook

Captain James Cook was de eerste surfer op zoek naar de hele Polynesische Driehoek te verkennen. De naturalistische aan boord “HMS Endeavour” (het schip van Captain Cook). Joseph Banks, de eerste keer dat het woord “tattoo” (ook “Tatau” van Samoa en Tahiti “Tatu”) in zijn dagboek. Ik spreek nu van manier waarop ze zich onuitwisbaar markeren. Elk van hen is zo gekenmerkt door hun humor of vervreemding.

Ik spreek nu van manier waarop ze zich onuitwisbaar markeren. Elk van hen is zo gekenmerkt door hun humor of vervreemding

In 1771, kwam James Cook voor het eerst terug naar Tahiti en Nieuw-Zeeland. Uit zijn eerste reis is het woord “tattoo” verscheen in Europa. Hij vertelde een Polynesische gedrag op zijn reis, die “tattaw” wordt genoemd. Hij leidde ook een Tahitiaanse genoemd ma’i in Europa en heeft sindsdien is tattoo begon. Het werd snel populair om ma’i tatoeages te nemen. De Polynesische tatoeages werd geliefd bij de Europese zeelieden. Ze verspreiden zeer snel in Europa. Omdat ze tatoeages op hun lichaam hadden, wanneer ze terugkeerden naar huis.

De tattoo Polynesische traditie

bestaat al sinds 2000 jaar geleden. In de 18e eeuw werd dit strikt verboden door het Oude Testament. In 1980, begon de tatoeage een wedergeboorte te krijgen.

Maar vanwege de moeilijkheid van het steriliseren van de traditionele instrumenten. Heeft het ministerie van Volksgezondheid het tatoeëren verboden in Frans-Polynesië in 1986. Afgelopen jaren zijn de tools en de Polynesische tattoo technieken weinig veranderd. Voor een strikt traditioneel ontwerp, is de vaardigheid doorgegeven van vader op zoon of meester op leerling. Elke tattoo artiest of tufuga, leerde het vak in de vele jaren van dienst als leerling van zijn meester. Ze passeerden hun kennis verticaal en zelden op grote schaal verspreid door zijn heilige karakter. De rol van het tatoeëren in Polynesische cultuur Tatoeage was een manier om de informatie op hun eigen zorgen. Het is ook een traditionele methode om de spirituele kracht, bescherming en kracht halen.

De Polynesiërs

gebruiken dit als een teken van karakter, locatie en niveaus in een hiërarchie. Polynesische volkeren geloven dat mana van een persoon, hun spirituele kracht of levenskracht, wordt weergegeven door middel van hun tattoo. Bijna elke Polynesische kreeg een tatoeage in de oudheid. Tattoo meesters zijn belangrijke mensen. Ze kennen de betekenis van de symbolen en motieven en weet hoe ze het combineren tot een betekenisvol kunstwerk. Voor elke persoon te maken. Bijvoorbeeld, de zeedieren zijn zeer vaak Polynesische symbolen, zoals manta’s, haaien, bonitos, en zee-egels. Elk van hen heeft een betekenis. Die een betrekking heeft tot zijn interne aard en belichaamt de betekenis via een tatoeage op het lichaam.

Polynesische tattoo masters

kan verschillende betekenissen uit te drukken. Het combineren van verschillende symbolen en Polynesische motieven samen. De oude Polynesische tattoo stijlen Polynesische stijl tattoo kan variëren van eiland naar eiland. Het hangt af van de mate van ontwikkeling van de verschillende tradities. De oorspronkelijke gemeenschappelijke tattoo designs, zoals Lapita, die een voormalig Pacific archeologische cultuur. Oude originele stijlen bestaan ​​voornamelijk uit een aantal eenvoudige modellen, zoals rechte lijnen, het herhalen van het lichaam. Deze geometrische stijlen zijn te vinden in de Polynesische tattoo tradities en Samoa. Of de tatoeages van Fiji, Palau, Tonga, enz. De betekenis van deze modellen zijn bijna verloren, of aanstootgevend. De meeste stijlen tegenwoordig wordt gebruikt, dat in plaats bestaan ​​uit afgeronde modellen, zijn van Island Marchesi.

Polynesische tattoo stijlen zijn tegenwoordig veel meer figuratief.

Een Sacred Art Tatoeëren is een heilige ceremonie in Polynesische cultuur. De tatoeages en hun positie op het lichaam werden bepaald door hun genealogie, positie binnen het bedrijf en persoonlijke prestaties. Volgens de cultuur van de Maori. Alle van hoge rang ze werden getatoeëerd. Maori zonder tatoeages werden gezien als personen met een lage sociale status. Op basis van de mythologie. Heeft de mens de kunst van het tatoeëren van 2sons Ta’aroa van de God van de schepping geleerd. De tattoo werd geëxploiteerd door sjamanen hoog opgeleid (Tahua). In de religieuze ceremonie, die een expert in tattoo betekenissen en technische vaardigheden was. Voordat je getatoeëerd, moet een persoon een lange periode van zuivering te ervaren. Gedurende deze periode moeten ze zich een vaste periode onthouden van geslachtsgemeenschap met vrouwen.

Op basis van de mythologie. Heeft de mens de kunst van het tatoeëren van 2sons Ta’aroa van de God van de schepping geleerd.

De praktijk van het tatoeëren

in het algemeen heeft zowel rites de passage en belangrijke gebeurtenissen in het leven van een persoon gemarkeerd. De toevoeging van tatoeages maakte ook een veel aantrekkelijker vechter voor vrouwen. In het algemeen wordt het hoofd beschouwd als de meest heilige deel van het lichaam. De confronterende tatoeage was zeer tijdrovend. Een bekwaam vakman. Zal voor de tattoo zorgvuldig de botstructuur van een persoon bestuderen voordat hij zijn start met het art proces. De tatoeage die vrouwen treffen In het algemeen werden de vrouwen niet zo uitgebreid getatoeëerd als de mannen. De locatie van de tatoeage op het lichaam van de vrouw. Werd beperkt tot de hand, armen, voeten, oren en lippen.