Wat maakt tatoeages permanent? – Hoe tatoeages werken?

Tatoeages zijn versieringen op het lichaam, wat met tattoo-inkt wordt aangebracht. Deze blijft daar permanent. Dat is leuk genoeg voor een definitie, maar hoe werkt dat precies op macroscopisch en microscopisch niveau? We zullen het hier proberen uit te leggen.

Laten we zeggen dat je een tatoeage in je huid wilt. Je hebt onze shop Jos Laarhuis Tattoo gevonden en je vind ons werk leuk. Je weet al welk ontwerp je op jezelf wilt of je kiest uit één van onze ontwerpen. Voordat de tatoeëerder begint te tatoeëren. Zal hij alle items steriliseren die hij moet gebruiken (behalve de items voor eenmalig gebruik, Zoals naalden en handschoenen). Steriliseren (Latijn: sterilis = onvruchtbaar) is het opzettelijk doden van microorganismen.

Tattoobyjos.nl

Onze artiest !

Onze artiest desinfecteert ook het werkgebied en laat de klant zien dat gereedschappen zijn gedesinfecteerd. De huid wordt schoongemaakt, geschoren en gedesinfecteerd. De artiest maakt een sjabloon van het ontwerp. Hij/Zij gebruikt dit om een ​​basistekening van een ontwerp naar de huid over te brengen. Het tatoeëren wordt vaak van onder naar boven gedaan, zodat een stencil niet wordt uitgesmeerd. Wanneer de omtrek is voltooid, reinigt de kunstenaar het gebied met water en zeep.

De Tatoeëerder Kan nu met een gerust hard gaan schaduwen met verschillende naalden. Wanneer de tatoeage is voltooid, wordt deze weer van bloed ontdaan en bedekt met folie. Het folie wordt 1 tot 2 uur na de procedure verwijderd door de persoon zelf. De tattoo moet worden gewassen met koud water en een niet-sterke antiseptische zeep. De huid wordt droog gedept zonder te wrijven en bedekt met antibacteriële zalf. De genezing duurt 1 tot 8 weken (afhankelijk van de gezondheid van de klant). De plaats waar de tatoeage is gezet, moet in die tijd voor de zon worden verborgen.

Tattoo Naalden

Wanneer de naald met inkt de huid binnendringt, zet deze de inkt af in de tweede laag van de huid. Daar activeert pigment het immuunsysteem van het lichaam. Sommige van de macrofaagcellen verwijderen het pigment, terwijl andere samen met de kleur in de lederhuid blijven. Andere verblijven in huidcellen, fibroblasten genaamd, die de dermis samen met zenuwen, bloedvaten en collageenvezels maken. Deze fibroblasten vallen niet van de huid wanneer de opperhuid (buitenste laag van de huid) regenereert. Deze blijven in de huid totdat ze afsterven. Vervolgens (samen met pigment erin) worden ze opgenomen door andere, levende fibroblasten die de tatoeage permanent maken.