Wat moet je overwegen bij het nemen van een kleine tattoo.

Kleine tatoeages worden steeds populairder. Naarmate meer en meer mensen aangetrokken worden tot kleinere ontwerpen voor hun eerste of volgende stukje inkt. Kleine tatoeages zijn populair omdat ze discreet zijn. Ze kosten vaak tijd om te voltooien. Vaak zijn ze vrij gemakkelijk te verbergen, afhankelijk van de locatie van de inkt.

Aangezien er een aantal unieke dingen zijn waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van een kleine tatoeage. Lijkt het ons het beste om u enig inzicht te geven in het proces.

Jos Laarhuis tattoo Design
Voorbeeld design hoe een tattoo zou kunnen worden.
Voorbeeld design hoe een tattoo zou kunnen worden.
Voorbeeld design hoe een tattoo zou kunnen worden.

De plaatsing van een kleine tattoo

Een van de meest kritische dingen om te overwegen bij het nemen van een kleine tatoeage is de plaatsing. Kleine tatoeages zijn geweldig. Vanwege hun grootte kunnen ze bijna overal op het lichaam kunnen worden geplaatst. Toch zijn er bepaalde gebieden die u het beste kunt vermijden.

subtiele tattoo vrouw
subtiele tattoo vrouw

Hoewel we vaak verzoeken krijgen voor kleine tatoeages op handen, en voeten. Is het belangrijk om te weten dat de textuur en kwaliteit van de huid in deze delen de neiging hebben te veranderen. Vooral de binnenkant van uw hand of de onder zijde van uw voet. Tatoeages op deze plaatsen zullen sneller vervagen of slijten vanwege het zware gebruik dat die delen van je lichaam.

Het wordt niet aanbevolen om kleine tatoeages in het midden van een grote spier te plaatsen. Vooral als je overweegt om in de toekomst andere tatoeages binnen hetzelfde gebied te nemen. Als een kleine tatoeage zich in het midden van een groot gebied bevind betekent dit dat het elke toekomstige tatoeage blokkeert om dat gebied te bezetten.

Enkele geweldige gebieden voor kleine tatoeages zijn:

  • de onderarm en pols
  • binnenste biceps
  • sleutelbeenderen
  • onderste bekken
  • achter de nek
  • bovenkant van de schouder
  • bovenkant van de rug
  • onder de borst
  • onderbenen
  • enkels

Deze delen van het lichaam zijn geweldig om op te tatoeëren. Door de kwaliteit van de huid zullen de tatoeages minder snel vervagen en vaak passen bij kleinere tattoo-ontwerpen.

De grootte van de tattoeage

Het tattoo-ontwerp is een andere belangrijke overweging bij het nemen van een kleiner stuk. Kleine tattoo-ontwerpen zijn vaak beperkt vanwege hun formaat dus hoe eenvoudiger het ontwerp, hoe beter het resultaat zal zijn. Dit komt ook omdat kleine tatoeages niet altijd bevorderlijk zijn voor veroudering. Als het ontwerp te complex is, dan kunnen dicht bij elkaar gelegen secties inkt in elkaar ‘bloeden’ en het effect verpesten. Door een goede samenwerking met ons zorgen we ervoor dat het ontwerp voldoende ruimte heeft zodat het er de komende jaren geweldig uit zal zien.

Jos Laarhuis Tattoo artiest

Het Ontwerp

Bij het zoeken naar tattoo-inspiraties zijn er een aantal grote tattoo-stijlen die kunnen worden verkleind en die er geweldig uitzien. Tekst- en script-tatoeages werken vaak erg goed als kleine stukjes. Tribal ontwerpen zijn ook eenvoudig op de juiste manier af te schalen omdat ze vaak erg eenvoudig van aard zijn.

Er zijn ook enkele tattoo-stijlen die niet erg goed lenen voor kleine ontwerpen. Zoals realisme, vanwege de grote hoeveelheid vereiste details. Aziatische tatoeages hebben ook moeite met verkleinen omdat de stijl groot en krachtig moet zijn. Dit is moeilijk te herscheppen in een kleiner ontwerp.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=QvgN9HlbQSU[/embedyt]

Andere Overwegingen

Nadat u de plaatsing en het ontwerp van de tatoeage hebt bepaald, is de rest aan ons. Kleine tatoeages hebben evenveel tijd nodig om voor te bereiden als een grote tatoeage. Wij moeten deze ontwerpen met uw ideeën en verwachtingen in gedachten. Het kan ook uitdagender zijn dan een groter ontwerp. Kleine tatoeages moeten eenvoudig van aard zijn, wat meestal meer innovatie en nadenken van de kunstenaar vereist.

Als het tijd is om de tatoeage te laten inkleuren zit je niet zo lang in de stoel als bij een groter stuk. Gemiddeld duren de meeste kleine tatoeages ergens tussen de 45 minuten en 3 uur. Dit is afhankelijk van hoe complex het ontwerp is.